International network

Microjustice4All (MJ4All) je osnovana 2006. godine sa firmom namjerom da pomogne siromašnih i ljudi raseljeno složenim situacijama poslijeratne, da ostvare svoja prava i boriti se za ove ako je to potrebno. Pravni osnaživanje siromašnih bila njihova temeljna misija od početka.

 

MJ4All počeo rad na prava pristupa, od napora za konsolidaciju mira u bivšoj Jugoslaviji. Od 1998. godine je uspio olakšati pružanje identifikacione dokumente za desetine tisuća interno raseljenih osoba i izbjeglica. Osim toga, u koordinaciji s njima pomogao raseljenih osoba i izbjeglica u reintegraciju ili integraciju stanovništva, u novom mjestu.

 

U 2006. godini, MJ4All organizovao okrugli sto u Madridu, pod nazivom "Prava za sve" je prava pristupa luksuz. Kao nastavak na ovu konferenciju, rođen Microjusticia koncept i početkom 2007. godine ušao života kroz pilot Microjusticia osnovana u Boliviji projekta.

 

Cilj ovog pilot projekta je razvoj metodologije za rješavanje izazova gore navedenih. Grupa mladih pravnika osnovana je "Microjusticia Bolivija" Foundation i počeo rad na: razvoj pravne usluge, strukturiranja programa voditelji, jedan od stubova programa Microjustice i razvoj alata za standardizaciju, poput priručnika i protokola. Sredinom 2008. godine "Microjusticia Peru" Udruženje pokrenula zemlju program u Peruu, na osnovu iskustava u Boliviji; do 2009. godine nastavio Microjusticia Argentina. Od 2010. MJ4All također omogućio stvaranje nezavisne lokalnih organizacija MJ, Uganda (2010), Kenija (2011) i Ruandu (2012).

 

Sa očigledno programom ekspanzije MJ raznim zemljama u različitim kontinentima, bilo je neophodno da se uspostavi Global platforma za MJ u glavu i MJ4All rukovodstva. Platforma, svi programi zemlji, bez potcenjujući svoju autonomiju i nezavisnost imaju reprezentacije. U ovom radu MJ4All je odgovoran za:

 

  • Koordinira razmjenu iskustava i znanja između članova Platforme;
  • Pružanje tehničke pomoći i podrške u implementaciji metode MJ i prilagođavanje lokalnim uvjetima;
  • Da bi se pomoglo razvoju strategije i / ili učestalosti zastupanje;
  • Jačanje kapaciteta mreže i promovirati Microjusticia širom svijeta;
  • Upravljanje pronalaženje resursa i upravljanje projektom;
  • Pomoći u stvaranju novih organizacija i kapaciteta organizacije.

 

 

 

Contact Form

Contact us, send us a message.

SP Quick Contact

Our Address

Mikropravda Serbia/Croatia
Gajeva 12,
Vukovar 32000 Hrvatska

Contact e-mail.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Connect With Us